Stacks Image 339
3D printen heeft iets fascinerends, een willekeurig ontwerp maken en printen, zonder de beperkingen die kant en klare spullen hebben. De enige limieten zijn het materiaal en de afmetingen van je printer. Een paar onderwerpen die mij bovengemiddeld bezighouden zijn schoen en inleg zool printen, dat gebeurt nu thuis met grote bandschuurmachines en veel gedoe. 3D scannen en printen is ook zoiets wat een vervolg zal krijgen bij mij.

3D printen is voor mij een zoektocht, een zoektocht die ik samen met Google, Alexa, Facebook, 3D fora en gesprekken met 3D-ers die al al wat verder zijn in hun zoektocht. Verwacht dus geen kant en klare printer ontwerpen, configuration bestanden, of alwetende uitspraken. Ik blog met name over mijn zoektocht en het resultaat wat dat voor mij oplevert.

Profiel, boutjes en moertjes.

De volgende zoektocht gaat richting profielen, een google-uurtje later is helemaal duidelijk wat de bedoeling is. Alhoewel duidelijk, zoals nog vaak zal volgen kom je erachter dat je na ontvangst van 8 profiellengtes van 1 meter de boel nog op maat moet zagen. En het is daarbij de bedoeling dat dat haaks gebeurt. Kortom, wederom naar de Praxis voor een zaag-hulp-die-een-beetje-haaks-kan-zagen. Gelukkig helpen de montage hoekjes om die laatste fractie van een millimeter weg te werken en ontstaat een mooi haaks frame.

Alles wordt bij elkaar gehouden met inbusboutjes. En dat luistert nauw, kortom, de voorraad inbusboutjes is enorm, per millimeter lengte een bakje vol. En uiteraard net niet bij mijn geliefde Praxis te verkrijgen, dus maar weer bestellen. Zucht…..

Veel Hypercube's hebben de elektronica aan de achterkant hangen. naast onhandig en kwetsbaar is dat ook nog eens lelijk. Knipperende ledjes, veelkleurig kabels, printplaten en voedingen mogen in een geek-gadget wereld gewoon te zien zijn. Geeft een extra dimensie, je kan ook te ver gaan door de boel nog eens vol te hangen met ledstrips. Of niet…..?

Ik heb besloten het frame aan de onderkant dicht te maken met een plaat Trespa die nog stof stond te happen. Hierop komt alle electronica en als bovenkant een stuk plexiglas. Rubberen pootjes eronder tegen het trillen en fase 1 is klaar!
Stacks Image 39
Terug

De archieven.

Categorieën:

Tags:

Jaar:

Maand: