Stacks Image 339
3D printen heeft iets fascinerends, een willekeurig ontwerp maken en printen, zonder de beperkingen die kant en klare spullen hebben. De enige limieten zijn het materiaal en de afmetingen van je printer. Een paar onderwerpen die mij bovengemiddeld bezighouden zijn schoen en inleg zool printen, dat gebeurt nu thuis met grote bandschuurmachines en veel gedoe. 3D scannen en printen is ook zoiets wat een vervolg zal krijgen bij mij.

3D printen is voor mij een zoektocht, een zoektocht die ik samen met Google, Alexa, Facebook, 3D fora en gesprekken met 3D-ers die al al wat verder zijn in hun zoektocht. Verwacht dus geen kant en klare printer ontwerpen, configuration bestanden, of alwetende uitspraken. Ik blog met name over mijn zoektocht en het resultaat wat dat voor mij oplevert.

In Den Beginne ....

3D printers zitten al een tijdje in mijn long-term-storage. Fascinerend iets, dat 3D printen. Nog eens extra aangewakkerd doordat in de Podologie, mijn vrouw is Podoloog, inlegzolen inmiddels ook voorzichtig 3D geprint gaan worden. Maar ook daarbuiten vond ik dit onlangs dusdanig interessant dat ik Google eens naar wat meer achtergrond gevraagd heb.
Stacks Image 194
Een klein beetje achtergrond achter mijn drijfveren. Zelf maken als het enigszins kan is voor mij van belang. Met de paplepel ingegoten en versterkt door de bakken vol met Meccano toen Meccano nog Meccano was. Hier heb ik een lijfspreuk aan overgehouden:
Google geeft nogal wat antwoorden, variërend van 'koop een complete' (lees: veel te duur en voldoet niet aan mijn lijfspreuk) via 'een bouwpakket' (lees: komt in de buurt van mijn lijfspreuk maar nog niet genoeg) tot 'hier is de basis, zoek zelf alles maar uit' (lees: dit wordt 'm!). Eerlijkheid gebied mij te zeggen dat mijn Sponsor hier eerst één woord tegen mij gezegd had: 'CoreXY'.
Stacks Image 192
Als je de verschillende type 3D printers naast elkaar zet dan springt de CoreXY er gewoon uit vanwege zijn robuustheid, stevigheid, hoog Meccano gehalte maar zeker ook vanwege het feit dat dit type populair is en dus is er veel ervaring beschikbaar.

Google bracht mij op het spoor van de Hypercube Evolution, dit gaat de basis worden, want ik probeer graag te verbeteren waar ik mogelijkheden zie. Wel een lollige uitspraak als je nog geen enkele ervaring met dit onderwerp hebt. Benieuwd hoe vaak een idee een slecht idee gaat worden.
Terug

De archieven.

Categorieën:

Tags:

Jaar:

Maand: