Stacks Image 339
3D printen heeft iets fascinerends, een willekeurig ontwerp maken en printen, zonder de beperkingen die kant en klare spullen hebben. De enige limieten zijn het materiaal en de afmetingen van je printer. Een paar onderwerpen die mij bovengemiddeld bezighouden zijn schoen en inleg zool printen, dat gebeurt nu thuis met grote bandschuurmachines en veel gedoe. 3D scannen en printen is ook zoiets wat een vervolg zal krijgen bij mij.

3D printen is voor mij een zoektocht, een zoektocht die ik samen met Google, Alexa, Facebook, 3D fora en gesprekken met 3D-ers die al al wat verder zijn in hun zoektocht. Verwacht dus geen kant en klare printer ontwerpen, configuration bestanden, of alwetende uitspraken. Ik blog met name over mijn zoektocht en het resultaat wat dat voor mij oplevert.

De sponsor, over donatie en meer

Het helpt heel erg als je een emotioneel en technische sponsor hebt. Iemand die je helpt met nadenken en af een STOP bord plaats als je weer eens wat onzinnige ideeën had. Of je soms ook gewoon de juiste kant op wijst.

Maar het allerbelangrijkste is dus dat de sponsor het kip-ei probleem op kan lossen.

De kip-ei situatie ontstaat bij Thingiverse. De pagina waar ik op uitgekomen ben voor de Hypercube Evolution biedt een prachtige bouwbeschrijving. Alleen is deze pagina fundamenteel niet geschikt voor starters zonder sponsor. Want alle onderdelen moeten namelijk 3D geprint worden…. Heeft iemand van Thingiverse daar wel eens over nagedacht? Je ziet op de diverse fora dan ook veel hulpkreten van beginners-zonder-sponsor die op zoek zijn naar mensen die dat even willen printen.

Mijn sponsor heeft mij uitgelegd dat hier een proces voor bestaat: het 'donor' proces. Dit proces is simpel: een bestaande 3D-er helpt jou uit de brand door de onderdelen voor jou te printen. Het tweede deel van het 'donor' proces laad zich raden: je wordt zelf ook een keer donor voor beginnende 3D-er. En uiteraard gaat dat gebeuren.

Meer weten over xyzMan en zijn 3Daybreaker blog? Klik hier!
Stacks Image 184
Terug

De archieven.

Categorieën:

Tags:

Jaar:

Maand: