Stacks Image 339
3D printen heeft iets fascinerends, een willekeurig ontwerp maken en printen, zonder de beperkingen die kant en klare spullen hebben. De enige limieten zijn het materiaal en de afmetingen van je printer. Een paar onderwerpen die mij bovengemiddeld bezighouden zijn schoen en inleg zool printen, dat gebeurt nu thuis met grote bandschuurmachines en veel gedoe. 3D scannen en printen is ook zoiets wat een vervolg zal krijgen bij mij.

3D printen is voor mij een zoektocht, een zoektocht die ik samen met Google, Alexa, Facebook, 3D fora en gesprekken met 3D-ers die al al wat verder zijn in hun zoektocht. Verwacht dus geen kant en klare printer ontwerpen, configuration bestanden, of alwetende uitspraken. Ik blog met name over mijn zoektocht en het resultaat wat dat voor mij oplevert.

Building Blog #452....

Stacks Image 233
Alle onderdelen zijn geprint door xyzMan, wederom bovennatuurlijk bedankt! Daarnaast is er een constante stroom van pakketjes want ik kom ongeveer 1 keer per dag achter een missing-link om verder te gaan. Met een beetje mazzel heeft de lokale hardware store het missende onderdeel maar anders is een willekeurige webshop aan de beurt.

Het 300*300mm Heatbed is inmiddels afgeleverd door Ali, in nederland niet eens te krijgen. Ook de extruder en hotend zijn binnen, de extruder is de kant en klare Bulldog extruder geworden. de hotend past daar mooi in met een chinees hulpstuk, ventilatortje erop, om de zorgvuldige verhitting op bepaalde plaatsen weer ongedaan te kunnen maken. De zoektocht naar wel of niet je printstuk koelen gaat nog even door, iets met geleerden die het nog niet onderling eens zijn.

Wat mij enorm stoort aan de ontwerpen op eerder genoemde sites is de enorme bende van draden, printplaten en voedingen. Totdat ik een ontwerp tegenkwam die alles netjes op een bodemplaat gemonteerd had. Plexiglas erboven zodat je altijd de knipperende ledjes kan zien en alles netjes weggewerkt. En aangezien ik structuur en orde wel kan waarderen, was dat de oplossing. Trespa bodemplaat en Polycarbonaat plaat had ik nog, en dus wordt dat de machinekamer.

Ik ben fronsend aangekeken vanwege mijn keus voor de Duet controller. Veuls te duur! Maar ik hou van degelijkheid, en zeker ook van ondersteunende hulpmiddelen en daar is Duet gewoon heel goed in. Alle aansluitschema's, keuze info en dat prachtige touchscreen…..! Daar smelt je toch gewoon van!
Terug

De archieven.

Categorieën:

Tags:

Jaar:

Maand: