Stacks Image 339
3D printen heeft iets fascinerends, een willekeurig ontwerp maken en printen, zonder de beperkingen die kant en klare spullen hebben. De enige limieten zijn het materiaal en de afmetingen van je printer. Een paar onderwerpen die mij bovengemiddeld bezighouden zijn schoen en inleg zool printen, dat gebeurt nu thuis met grote bandschuurmachines en veel gedoe. 3D scannen en printen is ook zoiets wat een vervolg zal krijgen bij mij.

3D printen is voor mij een zoektocht, een zoektocht die ik samen met Google, Alexa, Facebook, 3D fora en gesprekken met 3D-ers die al al wat verder zijn in hun zoektocht. Verwacht dus geen kant en klare printer ontwerpen, configuration bestanden, of alwetende uitspraken. Ik blog met name over mijn zoektocht en het resultaat wat dat voor mij oplevert.

Building Blog #452....

Stacks Image 213
'De weg er naar toe is minstens zo interessant als het reisdoel zelf'. Kortom, het bouwen en continue verbeteren is een doel op zich, en dus zijn Youtube, Google, de Praxis, Thingivers en alle 3D webshops mijn beste vrienden geworden.

Inmiddels zitten de glijdende delen in elkaar met lagers en al. Leerpuntje: de hardstalen staven kun je beter WEL op maat bestellen, hardstaal en een ijzerzaag zijn NIET elkaars beste vriend. De slijptol biedt hier de oplossing.

Waar ik inmiddels ook achter ben is dat de glijlagers en hun 'smooth-slidings' nogal wat afstelwerk vereisen. Elke fractie van een millimeter verschil zorgt voor een toenemend gepiep en gekraak.

Lees verder...

De archieven.

Categorieën:

Tags:

Jaar:

Maand: