Stacks Image 339
3D printen heeft iets fascinerends, een willekeurig ontwerp maken en printen, zonder de beperkingen die kant en klare spullen hebben. De enige limieten zijn het materiaal en de afmetingen van je printer. Een paar onderwerpen die mij bovengemiddeld bezighouden zijn schoen en inleg zool printen, dat gebeurt nu thuis met grote bandschuurmachines en veel gedoe. 3D scannen en printen is ook zoiets wat een vervolg zal krijgen bij mij.

3D printen is voor mij een zoektocht, een zoektocht die ik samen met Google, Alexa, Facebook, 3D fora en gesprekken met 3D-ers die al al wat verder zijn in hun zoektocht. Verwacht dus geen kant en klare printer ontwerpen, configuration bestanden, of alwetende uitspraken. Ik blog met name over mijn zoektocht en het resultaat wat dat voor mij oplevert.

Waterpas printen

Stacks Image 398
Lorem ipsum dolor sit amet, sapien platea morbi dolor lacus nunc, nunc ullamcorper. Felis aliquet egestas vitae, nibh ante quis quis dolor sed mauris. Erat lectus sem ut lobortis, adipiscing ligula eleifend, sodales fringilla mattis dui nullam. Ac massa aliquet.
Lees verder...

Bewegende draden

Stacks Image 371
De printkop en het heatbed bewegen dus. En de meeste kabels moeten naar de bewegende delen. En dan is een Kabelketting natuurlijk onmisbaar. Alle andere methoden met tie-wraps, kabelspiralen en plakband zijn natuurlijk kinderspel ten opzichte van de KabelKetting. Langzaam maar zeker vouwt de CableChain zich uit, als een anaconda die een prooi besluipt, om daarna toch gewoon weer rustig terug op te rollen. Dit is echt één van de meest coole onderdelen van de Hypercube!
Lees verder...

Profiel, boutjes en moertjes.

Stacks Image 168
Met mijn Meccano historie en ervaring met 2 meter hoge hijskranen, is dit natuurlijk peanuts.
Lees verder...

De archieven.

Categorieën:

Tags:

Jaar:

Maand: