Stacks Image 339
3D printen heeft iets fascinerends, een willekeurig ontwerp maken en printen, zonder de beperkingen die kant en klare spullen hebben. De enige limieten zijn het materiaal en de afmetingen van je printer. Een paar onderwerpen die mij bovengemiddeld bezighouden zijn schoen en inleg zool printen, dat gebeurt nu thuis met grote bandschuurmachines en veel gedoe. 3D scannen en printen is ook zoiets wat een vervolg zal krijgen bij mij.

3D printen is voor mij een zoektocht, een zoektocht die ik samen met Google, Alexa, Facebook, 3D fora en gesprekken met 3D-ers die al al wat verder zijn in hun zoektocht. Verwacht dus geen kant en klare printer ontwerpen, configuration bestanden, of alwetende uitspraken. Ik blog met name over mijn zoektocht en het resultaat wat dat voor mij oplevert.

twee en halve maand verder.....

Stacks Image 226
Na twee en halve maand draait het hele spul! De onderste 15cm heb ik bestempeld als 'Datacentrum', hier gebeurt de aansturing, de conversie, de metingen en de bediening. Het display is nog even houtje-touwtje, we moeten immers eerst kunnen printen voor een fatsoenlijk frame-pje.

Het 'dak' van het Datacentrum is overigens beschermd tegen vallende onderdelen, gereedschap en geprinte delen met een plexiglazen plaat. Kijken kan nog wel, aankomen niet!
Lees verder...

De 'Powered by' setup

Stacks Image 347
Ik had de vraag natuurlijk al gehad wel 'boardje' ik ging gebruiken. RAMPS was de meest gebruikte en goedkoopste. Na overleg met Google en diverse fora toch maar overstag gegaan voor de Duet. Naast een all-in boardje ook nog eens een uitgebreide website met ongelooflijk veel richting gevende informatie. En zoals bekend heb ik richting nodig in deze nieuwe zoektocht.

En naast het 'boardje' is er ook nog de workflow…..
Lees verder...

De archieven.

Categorieën:

Tags:

Jaar:

Maand: